Zaštita prirodnog krajobraza Istre
Udruga Naša zemlja
E-mail adresa:
  • istra.nasazemlja@gmail.com
Anketa
Vaš stav o izgradnji TE Plomin 3 ?
Anketa
Referendum za TE Plomin 3 ?Anketa
Želite li Rockwool u svom dvorištu?


Blog
subota, lipanj 30, 2012
HRT: Nije želio promijeniti majicu

'Gospodin Marčec u Dnevnik je pozvan kako bi uživo gledatelje HTV-a još jednom podsjetio na stavove ekoloških aktivista. Međutim, došao je odjeven u majicu s mrtvačkom glavom i natpisom 'Ubija me Rockwool'. Prema Zakonu o elektroničkim medijima nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju ili širiti mržnju ili diskriminaciju. Smatramo da je gostovanje u spornoj majici moglo poticati ili pogodovati poticanju širenja diskriminacije drugoga gosta u javljanju.

Kada su urednice uočile spornu majicu, Marčec je zamoljen da je promijeni no on je odabrao da radije neće sudjelovati u emisiji. Van Heel s druge strane odbio je komunicirati na razini koju je ocijenio neprimjerenom', poručili su iz HRT-a.

 ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o. : Razumijemo njihovu gorčinu

'Razumijemo njihovu gorčinu zbog propuštene prilike. Sami su izabrali ne nastupiti u izravnom javljanju, a nakon što im je bila priopćena odluka urednika da na javnoj televiziji ne mogu nastupiti u majci s neprimjerenim tekstom i mrtvačkom glavom. Nismo imali ništa protiv da nastupe u toj emisiji zajedno s našim predsjednikom uprave, dapače - mi cijelo vrijeme ističemo da smo uvijek otvoreni za argumentirane razgovore. No, optužbe koje dolaze s njihove strane nikada nisu potkrijepili, i neutemeljeno ih ponavljaju već nekoliko godina.

Naša jedina zamjerka koju smo uputili urednici pulskog studija bila je da ne možemo tolerirati prikazivanje odjeće s nazivom Rockwool koji je bio neovlašteno ispisan na njihovim majicama. Ime Rockwool je zaštićeno i u vlasništvu je Rockwool Grupe i ne može se koristiti bez naše dozvole', poručili su iz Rockwoola.

nasazemlja @ 13:16 |Komentiraj | Komentari: 0