Zaštita prirodnog krajobraza Istre
Udruga Naša zemlja
E-mail adresa:
  • istra.nasazemlja@gmail.com
Anketa
Vaš stav o izgradnji TE Plomin 3 ?
Anketa
Referendum za TE Plomin 3 ?Anketa
Želite li Rockwool u svom dvorištu?


Blog
subota, lipanj 30, 2012
Šokirani smo i zaprepašteni objavom za medije zagrebačke centrale HTV-a na temu izbacivanje našeg aktivista Leonarda Marčaca iz „Dnevnika“. Tvrdnja kako se majice s natpisom „Ubija me Rockwool“  kose sa Zakonom o elektroničkim medijima jer da potiču i šire mržnju i diskriminaciju je laž.

HTV tako potpuno otvoreno žrtvu proglašava mučiteljem, a mučitelju dodjeljuje status žrtve.

Ovakvom strategijom sluganstva i štićenja krupnog inozemnog kapitala, te nedodirljivosti vlastite tvrtke, HTV demonstrira skandaloznu nehumanost i bahatost kad su u pitanju zdravlje i životi građana Pićanštine.

Stanovnici Pićanštine masovno imaju probleme s zdravljem koji se manifestiraju krvarenjem iz nosa, konjunktivitisom, smetnjama u gutanju i disanju. Živimo s okusom metala u ustima. Prije gotovo dvije godine stanovnicima Pićanštine  na odjelu otorinolaringologije pulske Opće bolnice uzeti su uzorci tkiva koji su trebali biti poslati u patohistološki laboratorij riječkog KBC-a kako bi se utvrdilo moguće postojanje patohistoloških promjena tkiva dišnih organa –metaplazija koje su dijagnosticirane kod grupe mještana koji su nešto ranije zbog istih zdravstvenih problema obrađeni u medicinskim centrima susjedne nam Republike Slovenije, ali mi za razliku od njih nikada nismo dobili dobili rezultate pretraga kao niti objašnjenje kamo su završili naši uzorci tkiva.

U nalazima slovenskih liječnika, kojima su se neki od nas obratili, stoji da nam se preporučuje preseljenje, no ovdje se tvrdi da nalazi slovenskih medicinskih institucija nisu mjerodavni.

Da se i želimo „preseliti“ – naše kuće i imanja ne vrijede više ništa i nitko se u njih ne želi useliti. Osuđeni smo ostati gdje jesmo. Javna je tajna da smo mi žrtvovani ljudi. Smije li naše zdravlje biti ukalkulirano u ekonomsku računicu jedne tvrtke i države? Umjesto da se odjel zadužen za etiku na HTV-u, kojeg plaćamo iz vlastitog džepa, pozabavi tim pitanjem, poziva se na svoj salonski „Kodeks“, u kojem se optužbom za „neprimjerene napade i grube uvrede“ amnestira bahatog i svemoćnog  počinitelja od odgovornosti za tragediju jednog kraja. Nama, građanima, HTV drži ciničnu lekciju o pristojnosti i bontonu – a mi smo ljudi izloženi svakodnevnom trovanju.

Stoga pozivamo sve predstavnike medija da svrate u Pićanštinu. Dobrodošli ste! Smjestit ćemo vas u svoje kuće i u prazne stanove naših iseljenih susjeda.

Aktivisti udruge „Naša zemlja“

nasazemlja @ 13:18 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare